Grot van Tanit

Tijdens de laatste yoga retreat op Ibiza zijn we op zoek gegaan naar de grot van Tanit. Angelique had erover gelezen in een boek en vroeg zich af of deze plek echt bestond. We wisten dat we op zoek moesten hoog in de bergen in het noorden van het eiland. 

Cova des Culleram

Via de coördinaten op de navigatie kwamen we er niet, de weg liep dood. Toen we om wilden keren zagen we een oude man in zijn tuin klussen. We vroegen hem of hij wist van de grot en tot onze verbazing kon hij uitleggen waar we heen moesten. Daar aangekomen zagen we een klein houten wegwijzertje met “Cova” wat grot betekent. Het laatste stuk was een pittige wandeling over een moeilijk begaanbaar rotspad.

 

Boven aangekomen zagen we inderdaad een grot wat een bedevaart plek was geworden, overal hingen en lagen offers, indrukwekkend. Geschat wordt dat de grot meer dan

2000 jaar oud is.

Heilige rituelen

Tanit is de punische maan godin van vruchtbaarheid.

Er zijn in de grot door archeologen honderden keramische beeldjes gevonden en een altaar, hier werden heilige rituelen uitgevoerd om vruchtbaarheid te bevorderen. Het was ook een plek om afscheid te nemen van overledenen. Door bepaalde rituelen te volgen bezorgde zij hun familie een onbezorgde tocht naar het hiernamaals.

Ibiza Yoga Retreat

Nog een grot checken? Tijdens onze retreat blijft er genoeg tijd over om het eiland te ontdekken en uitstapjes te maken.

 

Wil je ook eens zo'n heerlijke week op Ibiza beleven om even helemaal tot jezelf te komen, gezond te eten, elke dag starten met yoga en meditatie maar ook gewoon genieten.... 

 

Ga dan met ons mee, de aanstaande retreat is 6 - 11 april.