Eiland Es Vedra

Piratentorens, kustpaden over kalkstenen kliffen, beschutte baaitjes met stille strandjes en altijd dat uitzicht op die loodrecht uit zee oprijzende rots: Es Vedra.

Misschien heb je al eens van het eiland Es Vedra gehoord; een mysterieus rotseiland van 400 meter hoog vlak voor de kust van Ibiza. Es Vedra is meer dan een rotseiland.

Magnetische plek op aarde

De rots bestaat uit kalksteen en een hoge concentratie metalen en mineralen en zendt een enorm groot magnetisch veld uit. Het is de tweede meest magnetische krachtplek op aarde! Hierdoor kan het dat scheepskompassen in de buurt van Es Vedra op hol slaan, lichtcirkels worden waargenomen en horloges een eigen leven gaan leiden.

Heilige eiland van Tanit

Er wordt gezegd dat Ibiza haar magie ontleend aan deze mysterieuze plek. Er zijn dan ook vele mythes en legendes over Es Vedra. Es Vedra wordt ook wel het heilige eiland van Tanit genoemd, de Fenische godin van de vruchtbaarheid. Tanit werd later de beschermheilige van het eiland. Er wordt geloofd dat de rotsformatie van Es Vedra de restanten van de  verzonken stad en beschaving van Atlantis zouden zijn. 

Kortom een bijzondere plek met één van de allermooiste Balearische zonsondergang. 

Yoga Retreat Ibiza

In voorgaande retreats hebben we de energie mogen ervaren toen we yogales in de ochtend op het strand recht tegenover

Es Vedra hebben gedaan. Met aansluitend een ontbijt picknick op het strand. 

Wil je deze bijzondere plek zelf ervaren? Ga dan mee met onze yoga retreat 6 -11 april 2019.