Yoga Sutra Wisdom

Chinnamasta komt terug naar Tanith Yoga.  Deze keer deelt ze haar inspiratie en wijsheid gebaseerd op de Yoga Sutra’s van Patanjali, de eeuwenoude filosofie waarop de hedendaagse Yoga is gebaseerd. 

Chinnamasta Stiles

Voor een Yogi fungeren de Yoga Sutra’s van Patanjali  als een fundering voor het dagelijkse leven. 

De Sutra’s ( aforisme) helpen je te reflecteren en jezelf te vragen waar sta ik nu, wie ben ik en wat is mijn intentie vandaag. Stap voor stap ontdek je hoe je jouw unieke levenspad kunt vormgeven, praktisch, ervaringsgericht en met eenvoud.  In je werk, je relatie, je familie en je tribe.

De Sutra’s zijn parels van wijsheid, en als je alle sutra’s aan elkaar rijgt, ontstaat er een mala - een parelketting met levens-inspiratie voor je lichaam, hart en geest die je ondersteunt en verrijkt.

Leven met diepgang, inspiratie en zingeving.

BVoor een geïnspireerde levensfocus, heb je drie stappen nodig: kennis, persoonlijke ervaring en wijsheid. De kennis komt door studeren van een filosofie die eeuwenlang heeft bestaan en die heeft bewezen door de tijd heen, mensen te helpen in een manier van leven met diepgang, inspiratie en zingeving. 

 

De kennis is een zaadje wat gepland wordt en dan groeit door ervaring en doorvoelen in je hart van datgene je leert. Door persoonlijke ervaring landt het zaadje  in je hart en groeit als een lotus - het symbool van het 4e chakra ofwel het heart chakra. 

Maak verbinding tussen hoofd en het hart

De geest en het hart zijn volgens Ayurveda onlosmakelijk verbonden door Manovahasrota. Dit is een van de grote energetische verbindingen/ kanalen die Ayurveda erkent. 

Manavahasrota is het kanaal van de geest. Elke srota heeft een begin en een einde - Mula en Mukha. Het begin en einde van Manavahasrota is het hoofd/geest en het hart. Alles wat je denkt en voelt heeft invloedt op wat je ervaart in je hart. 

 

Zodra je leert de verbinding te maken tussen je hoofd en hart, ervaar je dat je intuïtie versterkt en je leidt in je beslissingen in je leven. 

Dit is het moment waarop de sutra’s zich ontvouwen als bloembladeren in je hart, het moment waarop je hoofd en hart verbonden zijn  en waar je een gevoel van volledigheid ervaart.  Het moment waar je hoofd je hart ondersteunt, in het maken van geïnspireerde levenskeuzes die bijdragen tot het leven van de beste versie van jezelf.

Programma workshop

Ik kijk ernaar uit jullie weer te zien, de workshop is open voor iedereen, je hebt geen ervaring nodig in Yoga. Er zijn stoelen voor diegenen die niet op de grond kunnen zitten. 

Onderdeel van de workshop zijn: 

  • mantra, meditatie, dharma  (visie), pranayama (adem)
  • vraag & antwoord
  • sound bath & yoga nidra. (diepe ontspanning yoga)

Wanneer:     Zaterdag 23 Juni 2018

Tijd:               15.00 uur - 18.00 uur 

Docent:         Chinnamasta Stiles

Waar:            Tanith Yoga in IJsselstein

Kosten*:        € 55,00 voor leden Tanith Yoga, € 60,00 voor niet leden

* Na inschrijving ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek. Pas na betaling is jouw reservering definitief. .

Delen