Chinnamasta Stiles

Het leven van Chinnamasta heeft van jongs af aan in het teken gestaan van het helen van anderen. Als kind verlichtte zij de pijn van anderen met haar handen, later vertaalde zich dit in haar werk als verpleegster op de intensive care. Tijdens het verzorgen en ondersteunen van haar vader op zijn ziekbed ontvouwde zich een diep eenheidsbesef; een verbinding met een andere dimensie.

Spirituele reis

Hiermee begon haar spirituele reis, waarin zij haar westerse anatomisch-fysiologische kennis completeerde met de holistische kijk op het menselijk wezen vanuit de ayurveda en yoga. Essentieel hierbij waren de lessen die zij kreeg op Tapovan; een zeer hoog aangeslagen centrum voor Ayurveda en Yoga in Frankrijk.

Hier groeide het verlangen om compleet op te gaan in Bewustzijn en vanuit daar dienstbaar te zijn aan anderen. Zij ontdekte het vermogen om toegang te krijgen tot de wortel van de klachten van anderen (fysiek, emotioneel, mentaal of karmisch) en in te zien hoe deze oorzaken konden leiden tot gezondheidsklachten en diep lijden.

 

Stap voor stap neemt zij de cliënt mee op reis naar geestelijke en lichamelijke gezondheid, op basis van haar kennis en ervaring. Doordat de cliënt tijdens de therapie op eigen kracht zijn of haar eigen verbinding met de innerlijke Bron leert vinden, ontstaat een duurzame vitaliteit en welbevinden.

Verbinding

Chinnamasta ontmoette op haar pad Mukunda Stiles. Vanaf het eerste contact was duidelijk dat zij voor elkaar bestemd waren; samen waren zij compleet. Zij reisden vanaf dat moment samen over de wereld om workshops en trainingsweken te geven. Daarin vulden zij elkaar perfect aan; ieder vanuit de eigen achtergrond en authenticiteit. Kort na hun huwelijk in 2009 ontwikkelde Mukunda een ziekte, waar hij niet meer van zou herstellen. Op 18 februari 2014 overleed hij in de armen van Chinnamasta. Op dat moment ervoer zij een verbinding, die verder reikte dan lichaam en adem; een verbinding, die vandaag de dag nog steeds bestaat.

 

De naam Chinnamasta, gegeven door Mukunda Stiles, betekent: zij die het ego offert aan het ‘hogere’, teneinde te leven in het oneindige Bewustzijn. Het is haar passie en levenswerk om mensen te begeleiden naar een stralende gezondheid, op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied.