Terugblik Ibiza 2019

Wauw! Wat was het weer een super week. We verbleven in dezelfde villa als vorig jaar. Een heerlijk huis omringd door een sinaasappel boomgaard in het rustige noorden van het eiland.

Rustig begin

We beginnen de ochtend altijd in stilte totdat de yogales begint, zodat je aandacht niet meteen naar  buiten gericht is en je je niet verplicht voelt om met iedereen een praatje te maken, maar juist je aandacht naar binnen is gericht om te voelen waar je die dag behoefte aan hebt.

We hebben ook geprobeerd zoveel mogelijk digitaal te “detoxen” in de ochtend, dus niet direct op social media te kijken als je wakker wordt. Gewoon zitten op een rustig plekje in de tuin met een glas warm water met citroen om ook je lichaam een goede start te geven.
Daarna wat energie erin in de vorm van een groene smoothie van Miss Detox. 

Bijna elke ochtend konden we de yogales buiten bij het zwembad doen met een steeds warmer wordende zon. Daarna buiten ontbijten met huisgemaakte granola, bananenbrood en bananen pannenkoekjes en meer verantwoord lekkers van Gwendala.

Groots genieten

De meeste deelnemers hadden een auto gehuurd zodat ze in de middag de mooie baaitjes,

hippiemarkten en dorpjes konden bezoeken. Eind van de middag was er een rustige restorative/ yin

yoga les gevolgd door een heerlijk vegetarisch diner en op sommige avonden workshops ayurveda en voeding. De laatste avond gaan we altijd uit eten en natuurlijk hebben we gedanst met de

ondergaande zon en trommelaars op het strand van Benirras.

Het is altijd weer bijzonder hoe een groep van heel verschillende mensen waarvan de meesten elkaar niet kennen, in de loop van de week steeds hechter en vertrouwder wordt. En wat hebben we gelachen.

Wordt vervolgd.....

Wij doen ook altijd nieuwe energie en inspiratie op zo’n week. Het plan is om in oktober een Happy Hormone Yoga retreat te organiseren…..wordt vervolgd…..